چشم انداز و برنامه های عملیاتی مصوب سال ۱۳۹۶ -مرکز ملی مطالعات و توسعه علوم پرستاری

چشم انداز مرکز ملی مطالعات و توسعه علوم پرستاری،

همسوبا چشم انداز مندرج در «سند پیش نویس نقشه  جامع پرستاري در افق ۱۴۰۴» چشم انداز ما عبارت است از: "تسهیل توسعه علوم پرستاری به منظور داشتن پرستارانی برخوردار از نقش بارز و شايسته در کليه‌ سطوح سلامت، در عرصه‌هاي مختلف جامعه توانمند و باانگيزه در سطح کشور و منطقه؛ فعال در تمام عرصه های پيشگيري، درمان،‌ توان بخشي، بازتواني و بحران، حاضر، کوشا و توانمند در موقعيت‌هاي مختلف اجتماعي، ارتقاي سواد سلامت جامعه،‌‌ ارايه‌دهنده‌ي خدمات کيفي، با شان و جايگاه اجتماعي شايسته و دارای  فرصت‌هاي رشد و شکوفايي، تامین معيشت و امنيت شغلي، مبتني بر حرفه‌اي‌گري و سرشار از شايستگي‌هاي معنوي و اخلاقي، پرستارانی پرانگيزه و رضايتمند، خلاق و نوآور، دارای روحیه تحقيق و پژوهش، مجهز به تخصص‌ها و مهارت‌هاي باليني و بهداشتي روز، قادر به انتقال اثربخش مفاهيم بهداشت و سلامتي به شهروندان،‌ راهبري و مديريت  فرايند سلامت و توانمند در دفاع از حقوق  بیماران."

ده  کد برنامه عملیاتی مصوب کارگروه  در سال ۱۳۹۶

با توجه به چشم انداز فوق و تحولات اخیر در حوزه علوم پزشکی و  نظام سلامت، در ادامه ی راه  با استناد به گزارش های پیشین، نقشه راه کارگروه توسعه علوم پرستاری (گزارش آبان ماه ۱۳۹۵- اجلاس معاونین آموزشی مناطق آمایشی کشور)، «طرح توجیهی  راه اندازی مرکز ملی مطالعات و توسعه  علوم پرستاری»، به عنوان پیش نیاز ساختار اداری و اجرایی  برنامه های کارگروه توسعه علوم پرستاری  به معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیشنهاد شد، تا این مرکز بتواند هماهنگی بین سیاستگذاران و مجریان برنامه های مرتبط با آموزش و خدمات پرستاری و برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت مرتبط با عملی نمودن مضامین اصلی و پیشنهادی توسعه علوم پرستاری را  با  جمع آوری آراء خبرگان، مسولان، کارشناسان پرستاری و  سیاست گذاران اصلی نظام سلامت، بر عهده گرفته و  انسجام مطالعات و اقدامات مرتبط با توسعه علوم پرستاری  را با جلب  همراهی پایاپای تمام ارکان اجرایی، بالینی و آموزشی با  توجه همزمان به سه محور(۱- استاد و دانشجو      ۲- برنامه های آموزشی      ۳-سازمان  آموزش و خدمات پرستاری)   و با کسب  بازخوردهای دریافتی از کارشناسان و مسولان پرستاری در بالین، اساتید و دانشجویان در آموزش پرستاری را تسهیل  و بر اساس نتایج نیازسنجی و اولویت بندی برنامه های توسعه علوم پرستاری، مطالعات و  اقدامات لازم را  هدایت نماید.

شرح تدوین برنامه های عملیاتی کارگروه توسعه علوم پرستاری در لینک تدوین برنامه عملیاتی و نقشه راهبردی توسعه علوم پرستاری: گزارش یک تجربهدر دسترس علاقمندان قرار گرفته است.

در ادامه  فرایند و خروجی های قابل انتظار از  فهرست برنامه های عملیاتی  کارگروه توسعه علوم پرستاری در  سال ۱۳۹۶ ، بر اساس «فرمت برنامه های عملیاتی سامانه ارزیابی بسته های تحول و نوآوری (آتنا)» در قالب ۱۰ برنامه عملیاتی به شرح ذیل آمده است:ریکولوم آموزشی رشته ارشد پرستاری ویژه

۱.        بومي سازي و اجرايي نمودن فرايند پرستاري در كشور(در دو حوزه آموزش و خدمات پرستاري)

۲.       تهیه و تدوین درسنامه های بومی رشته پرستاری

۳.      تهیه و تدوین لاگ بوک(Log Book)ارزشیابی بالینی دانشجویان پرستاری