تصمیم به اهدای عضو در خانواده بیماران مرگ مغزی: هدایت اله لله گانی دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری

یکی از مهم‌ترین مسائل اساسی در ارتقا سلامت کشورها، موضوع اهدا و پیوند عضو از بیماران مرگ مغزی است و مهمترین ﻋﺎﻣﻞ محدودکننده‌ی ﺁﻥ، ﻋﺪﻡ ﺭﺿﺎﻳﺖ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ به این امر است.  ﺗﺼﻤﻴﻢ خانواده ﻣﺘﻮﻓﻲ درباره اجازه ﺍﻫﺪﺍﻱ ﻋﻀﻮ به ﻋﻮﺍﻣﻞ ﻣﺘﻌﺪﺩﻱ از جمله فرهنگ خانواده بیمار مرگ مغزی بستگی دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده، ، دکتری تخصصی پرستاری ، هدایت اله لله گانی ، یک شنبه 26 شهریور 1402،  از پایان نامه دکتری خود با عنوان:  تصمیم به اهدای عضو در خانواده بیماران مرگ مغزی ، در تالار معرفت دانشکده متبوع دفاع کرد.

لله گانی در کار پژوهشی انجام شده خود گفت: این مطالعه با رویکرد قوم‌نگاری  انتقادی و بر اساس متد کارسپکن شامل ثیت اولیه، آنالیز باز تولیدی اولیه، تولید داده از طریق گفتگو، توصیف ارتباط سیستم‌ها با زمینه‌های وسیع‌تر، آنالیز سیستم‌ها بین منطقه یا محل و یا فرهنگ و توضیح سیستم‌های ارتباطی صورت گرفت.

لله گانی در ادامه گفت: یافته ها بیانگر این بود که اعضای خانواده بیماران مرگ مغزی کاندید اهدای عضو، به هنگام دریافت پیشنهاداهدای عضو، با چالش عظیمی در خصوص تصمیم گیری مواجه هستند. این تصمیم گیری می تواند به میزان بسیاری تحت تاثیر سازمان های دارای قدرت در جامعه از جمله سازمان های مراقبت بهداشتی، درمانی، سازمان های متولی قانون گذاری و سیاست گذاری، سازمان های آموزشی رسمی و سازمان های غیررسمی مردم نهاد قرار بگیرد.

گفتنی است اساتید راهنما و مشاور پایان نامه هدایت اله لله گانی، سیما بابایی، نصرالله علیمحمدی،  احمدرضا یزدان نیک و بهنام صانعی بودند.

همچنین داوری پایان نامه یادشده را  مریم خلیفه سلطانی ، محمود کیوان¬آرا، شهلا ابوالحسنی و حجت¬اله یوسفی به عهده داشتند.