توسعه برنامه مراقبت از راه دور نوزادان زودرس، بعد ترخیص / دفاع از پایان نامه دکتری تخصصی پرستاری

به گزارش روابط عمومی دانشکده، دانشجوی دکتری دکتری تخصصی پرستاری ، عاطفه شمسی، دوشنبه 17 بهمن ماه 1401، درتالار معرفت از پایان نامه خود با عنوان توسعه برنامه مراقبت از راه دور نوزادان زودرس، بعد ترخیص: یک مطالعه ترکیبی ، دفاع نمود.

دانشجو عاطفه شمسی، در خلاصه پایان نامه ارسالی خود به روابط عمومی دانشکده گفته است: یکی از مقوله‌های بحث برانگیز در حیطه مراقبت نوزادان، فراهم آوری شرایط مراقبت ایمن نوزاد بعد از ترخیص، در منزل می‌باشد. مراقبت از راه دور(Telecare) به عنوان یک سیستم حمایتی از جمله رویکردهای نوینی است که دارای پتانسیل های بالقوه ای در جهت ارائه خدمات پی گیری بعد از ترخیص در سیستم بهداشتی- درمانی می باشد.

شمسی، در ادامه گفت: پژوهش حاضر  به شیوه پژوهش ترکیبی از نوع اکتشافی متوالی مبتنی برگام های تدوین برنامه ارتقاء سلامت اولز واسمینت( Ewles & Sminett) در سه بخش( کیفی، تدوین برنامه و کمی) طراحی و با هدف توسعه برنامه مراقبت از راه دور در دوره بعد ترخیص نوزادان زودرس انجام شد.

عاطفه شمسی ، در خاتمه گفت: یافته های بخش کیفی برنامه، در شش طبقه حمایت روحی- روانی از مادران نوزادان زودرس، آموزش مستمر، توانمند سازی مراقبتی مادران ، برنامه ریزی و اجرای پی گیری بعد از ترخیص نوزادان زودرس، فضای مبتنی بر وب-بستری برای ارائه مراقبت و مراقبت مبتنی بر وب- مکمل مراجعات حضوری، حاصل شد. در بخش کمی اجرایی سازی برنامه، نیز نتایج قابل توجهی به دست آمد به نحوی که  نمره خودکارآمدی شیردهی مادران به طور معناداری افزایش یافت. نمره رضایت مندی مراقبت از راه دور در سطح عالی گزارش شد و بستری مجدد نوزادان و فراوانی مراجعات حضوری به مراکز درمانی نیز در سطح پایین تری نسبت به گروه آزمون گزارش شد.

به این لحاظ برنامه مراقبت از راه دور نوزادان زودرس از رویکردهایی شناخته شد که می تواند  به طور موثری شرایط ارائه مراقبت در در دوره بعد از ترخیص  را بالاخص در شرایط پرخطر مانند پاندمی کووید 19، فراهم سازد.

اساتید راهنما و مشاور دانشجو عاطفه شمسی ، محبوبه ، نم نباتی،  اصغر احتشامی و حامد زندی بودند.

همچنین داوری پایان نامه ایشان را بهزاد برکتین ، لیلی بریم نژاد ، مژگان جانی قربان  و سهیلا جعفری به عهده داشتند.

اساتید راهنما و مشاور دانشجو عاطفه شمسی ، محبوبه  نم نباتی،  اصغر احتشامی و حامد زندی بودند.