رفتن به محتوای اصلی
x

در گفتگو با رئیس دانشکده مطرح شد: دیدار پرستاران با رئیس جمهور به مناسبت گرامیداشت روز پرستار

     رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به مناسبت گرامیداشت روز پرستار، چهارشنبه مصادف با 9 آذرماه (ولادت حضرت زینب (س)) به همراه پرستاران سراسر کشور دیداری با ریاست جمهوری صورت می گیرد.

 

مسعود بهرامی در گفتگو با خبرنگار وبدا در ارتباط با چهارمین روز از هفته گرامیداشت روز پرستار با شعار " پرستاری، رفع موانع خدمت" اظهار داشت: بازدید از بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی و تجلیل از مقام پرستاران، دیدار با خانواده شهدای مدافعان سلامت و ادای احترام به مقام شامخ شهدا و دیدار پرستاران نمونه کشور  با رئیس جمهور از جمله برنامه ها در هفته پیش رو  است.

 

وی با اشاره به تاریخچه پرستاری گفت: از سال 66 رشته پرستاری در مقطع کارشناسی در آزمون سراسری مورد پذیرش قرار گرفت  و هم اکنون پرستاران در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی امکان تحصیل در حوزه پرستاری را دارند.

 

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه ادامه داد: پرستاران پس از 4 سال تحصیل درمقطع کارشناسی، حدودا در 12 رشته تخصصی زمینه ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند که از جمله گرایش کودکان، نوزادان، سالمندی، بهداشت جامعه، اتاق عمل، روان پرستاری، داخلی جراحی، پرستار ویژه  و اورژانس را شامل می شود.

 

بهرامی راه اندازی مقطع دکترای پرستاری و تخصصی شدن این رشته در مقطع ارشد را از جمله موارد مثبت در روی آوری دانشجویان به مقاطع کارشناسی ارشد اعلام کرد و افزود:  با توجه به بازار کار خوب پرستاری در مقایسه با رشته های دیگر، امروزه شاهد استقبال بیشتردانشجویان از این رشته هستیم .

 

وی تصریح کرد: در زمان حاضر بالغ بر یک هزار و 500 دانشجو در سه رشته مامایی، اتاق عمل و پرستاری در این دانشکده در حال تحصیل هستند که یک هزار و 294 نفر در مقطع کارشناسی، 241 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 57 نفر در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند. 70 دانشجوی پرستاری (اقا و خانم)  نیز امسال در مقطع کارشناسی پرستاری پذیرش شده اند.

 

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه در زمینه مسائل و مشکلات اموزش پرستاری نیز به مواردی از جمله کمبود اساتید در بعضی از بخش های تخصصی، محدود بودن بعضی از نمونه ها برای آموزش دانشجویان در بالین بویژه پس از کرونا اشاره کرد.

 

بهرامی همچنین با اشاره به کمبود تعداد پرستاران نسبت به تخت های بیمارستانی گفت: بر اساس استاندارد ها بطور معمول به ازای هر تخت فعال به دو پرستار نیاز است که این رقم در بخش های عمومی حدودا 1.8 دهم نفر و در بخش های تخصصی حدود یک نفر می باشد.

 

وی اشاره کرد: علاوه بر این، درصد کمی از پرستاران شاغل نیز در سایر حوزه های غیر پرستاری مثل امور اداری مشغول به انجام کار می باشند که نیاز به تجدید نظر دارد. ارتقا کیفیت زندگی پرستاران نیز از جمله مواردی است که نیاز به توجه بیشتری دارد.

 

وی یکی دیگر از مسائل حرفه پرستاری را حفظ و ارتقائ منزلت اجتماعی پرستاران اعلام کرد و  گفت: رسانه ها و به ویژه صدا و سیما باید جایگاه خوبی از پرستاران ترسیم نمایند. به عنوان مثال استفاده از پرستاران در قالب مشاور تخصصی در ساخت سریال و فیلم و استفاده صحیح از کلمه پرستاری برای این شغل و نه برای شغل های غیر مرتبط را ضروری دانست.

 

وی افزود: علی رغم اینکه ارتباط بین پزشکان و پرستاران نسبت به سابق ارتقاء یافته، با توجه به ماهیت کار تیمی لازم است این ارتباط هر چند بیشتر ارتقا یابد.

 

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  گفت: علیرغم این مشکلات قدم های مثبتی نیز در ارتقاء وضعیت پرستاران برداشته شده است از جمله  تعرفه گذاری خدمات پرستاری که اخیرا به مرحله اجرا رسیده، می تواند گام بلندی برای ارتقاء انگیزه های پرستاری و ارتقای سطح زندگی آنها محسوب شود.